Senaste nytt 20220608

Lite information kring vårt stora projekt att byta hårdvara i samband med att vi kör igång vårt fibernät med ny kommunikationsoperatörslösning MÖ Fiber i samarbete med Holsljunga Fiberförening.

Vi har nu fått in nästan allas beställning av de tjänster man vill hyra från och med den 1/7 2022.

De som nu kommer in med sin beställning och man önskar telefonifunktionen kommer förmodligen få ett avbrott på grund av den tid det tar att ”portera” = flytta ditt nummer från Net at Once till oss för det nya upplägget. Det finns alltså risk för att telefonen inte kommer att fungera efter den 1/7 om man kommer in med sin beställning nu, nästan en månad efter vi ville ha in alla beställningar. 

Vi har nu beslutat att vi kommer att byta ut den router alla har idag i lugnt och fint tempo under året efter den 1/7. Det betyder rent praktiskt att vi kommer att lägga över alla medlemmar till det nya nätet på befintlig router och TV box och att vi så att säga kör vidare med den till dess att vi byter ut den utrustning du har idag mot ny medieomvandlare, router om du köper en från oss samt en telefonkonverter för de som valt att beställa telefonifunktionen. 

Mer information om och kring detta kommer efter hand. 

Vi behöver dock komplettera den befintliga routern med en telefonkonverter  för de som valt telefonifunktionen innan den 1/7, så att man kan fortsätta använda sin fasta telefoni, den inbyggda telefonfunktion i den befintliga routern fungerar inte med det nya upplägget.

Upplägget för utdelning av de nya burkarna kommer att ske på samma sätt som vi gjorde förra gången, dvs man hämtar sin utrustning hos Bertil Johannisson, där det kommer finnas kamrater tillsammans med Bertil, som kan visa hur man gör själva bytet hemma i fastigheten.

Behöver man hjälp med att byta ut och koppla in den nya utrustningen så kontaktar man någon av oss i styrelsen så hittar vi tillsamman en bra lösning. 

Du behöver alltså inte göra något själv inför bytet till det nya nätet utan det sker helt genom KO-gruppen i styrelsen Tobias , Anders och Martin. Mer information kring byte av hårdvara  kommer i god tid före själva bytet.