Lite information kring medieomvandlaren

Hej alla Fiberkamrater

Har fått en del frågor kring den utrustning som nu kommer att ersätta den utrustning vi har idag första boxen är den som vi kallar för medieomvandlaren som ni ser bild på här under jag kommer att lägga upp information även om de andra burkarna som kan behövas. Boxarna är beställda och så fort vi har dom hos oss så kommer information om hur vi tänker oss dela ut dom till er. Det kommer inte att kosta er något att få denna box. Den står fiberföreningen för.

XG6846

XG6846 har varken WiFi eller IP-telefoni inbyggt i sig. Vill man ha WiFi och/eller IP-telefoni behöver man komplettera med separata boxar för detta. Mer information om detta kommer allt eftersom.

page1image1938547168

14cm bred och 11cm djup samt 3cm tjock

Lägger en länk till manualen https://genexis.eu/content/uploads/2020/10/XG6846B-Datasheet-V1.2-EN.pdf

Fattar inte varför det i padden inte kommer en bild nåväl klistra i denna länk isökfältet i din webbsökare så kommer du till manualen .

Varför en medieomvandlarbox XG6846B utan WiFi och IP-telefoni?

Det kan ju verka konstigt att man vill ha en box som saknar en massa funktioner. Varför har vi valt den här lösning? Jo, XG-6846ans syfte är att den bara ska vara en omvandlare från fiber till nätverkssignal. Denna uppgiften gör den också väldigt bra! Vi har upplevt att de tidigare boxarna där tillverkaren har knött in all funktionalitet i en och samma låda visserligen kan mycket, men inte är riktigt bra på något av det. De gamla boxarna var tvungna att fördela sin processorkraft på flera olika uppgifter och då blev det varken hackat eller malet. Vi upplever att XG6846an är betydligt mer driftsäker.

Sedan starten 2017 har vi också kommit till insikten att olika hus har olika förutsättningar när det gäller WiFi-signalen. Bor man i en liten lägenhet räcker det oftast bra med den box vi har idag. Bor man dock i ett större hus med betongväggar, murstockar och övrig elektronik som kan störa ut signalen, då är det inte säkert att den box vi har idag med sin begränsade signal räcker till. Med XG6846an så kan man själv köpa och anpassa sin WiFi-router lösning efter de förutsättningar och behov man har. Har man inte behov av WiFi utan bara tänker koppla in en dator till internet bör man ändå se till att man har en router mellan PCn och internet, så att man får lite skydd mot intrångsförsök via routerns brandvägg, man kan ju stänga av just WiFi delen i sin PC. Fungerar den router du har idag så är den router vi säljer likvärdig eller bättre i de tester jag gjort , så då kan man köpa en router från oss jag kommer med mer info om den i denna kanal.