Lägesrapport

Senaste nytt kring vårt KO byte 

Många undrar vad som händer kring vårt byte av våra nuvarande burkar så att man kan börja köra på de nya medieomvandlarna i stället för den kombinationsrouter som vi har idag. 

Så här är upplägget tänkt: 

Vi är några gamla pensionärer som åkt runt till alla som har beställt telefonitjänsten och kopplat in dessa hos ofta lite seniora medlemmar. Detta arbete är nu klart, så då sjösätter vi nästa fas i vår utrullning av de nya medieomvandlarna genom att förse cirka 10 st medlemmar, som har beställt bredband och TV i byn med just medieomvandlare, som man skall koppla in själva med hjälp av en instruktion som Anders har gjort. När väl dessa är inkopplade och fungerar som de skall, så kommer vi att börja utdelningen till resten av medieomvandlarna till alla medlemmar. Allt detta för att vi vill försäkra oss om att allt fungerar som det skall.

När det gäller TV boxarna så har vi tidigare sagt att även dessa skall bytas ut.

Där har vi nu förändrat upplägget så att Sappa byter ut de TV boxar, som inte fungerar bra. Detta beroende på att det råder en global brist på komponenter på jorden. Man har inte möjlighet att byta ut alla TV boxar i vårt nät, utan nu gäller den vanlig rutinen, man kontaktar Sappa och felanmäller sin TV box.  Sappa felsöker och finner man då att TV boxen är dålig, så sänder man en ny på posten. 

Vi återkommer i denna kanal med dagar och tidpunkt för när man kan hämta sin Medieomvandlare och router, om man beställt detta. Jag skulle tro att det kan ske i slutet av nästa vecka, men som sagt, mer om detta kommer.